قیمت و نحوه نصب و تعویض پمپ کولر آبی

قیمت و نحوه نصب و تعویض پمپ کولر آبی

قیمت و نحوه تعویض پمپ کولر آبی

پمپ کولر آبی به عنوان یکی از اجزای اصلی کولرهای آبی محسوب میشود. همانطور که میدانید کارکرد کولر آبی دارای دو بخش پرتاب باد و خنک سازی است. بخش پرتاب باد کولر را موتور و تجهیزات مربوطه انجام داده و بخش خنک کننده را پمپ به همراه پوشال و دیگر لوازم آبرسانی کولر انجام میدهند.

در هنگام سرویس و راه اندازی کولر یا مدتی بعد از آن ممکن است خرابی قطعات مختلف کولر باعث کاهش راندمان یا از کارافتادن کولر شده و اقدام به تعمیر کولر آبی در گرمای تابستان مهم ترین کار محسوب میشود.

در مقاله قبلی به بررسی قیمت و نحوه نصب و تعمیر موتور کولر پرداخته شد و در این نوشته به بررسی قیمت, نحوه نصب و تعویض پمپ آب کولر آبی و انواع ان میپردازیم.

تعویض پمپ کولر آبی

نحوه عملکرد پمپ کولر آبی

برای خنک شدن باد ارسالی از کانال کولر در کولرهای آبی پوشال کولر بایستی کامل خیس باشد. مرطوب بودن دایمی پوشالها محیط داخل اتاقک کولر را سرد کرده و این مساله منوط به عملکرد صحیح پمپ و شلنگ های آبرسانی کولر آبی است.

سیستم آبرسانی کولر از شیر فلکه کولر آغاز شده و آب از طریق شلنگ کولر به شناور میرسد. تنظیم شناور و توپی همواره مقداری معینی آب را کف کولر نگه داشته و پمپ آب کولر با پمپاژ آب موجود در تشت کولر از طریق شلنگ و لوله های آبرسانی موجب خیس شدن پوشال کولر میشود.

تعویض پمپ آب کولر

عملکرد ناقص یا سوخت پمپ آب کولر در اغلب موارد ما را مجبور به تعویض پمپ کولر آب میکند. در موارد نادری ممکن است اتصالی برق یا خرابی کلید کولر باعث روشن نشدن پمپ کولر آبی شود, اما در بیشتر موارد علت روشن نشدن پمپ کولر, خراب بودن پمپ کولر به دلیل گیرپاژ کردن موتور پمپ یا خرابی شفت و پروانه پمپ است.

تعمیر پمپ کولر آبی

قطعی و اتصالی برق , قطع شدن آب لوله کشی , خرابی شلنگ و شناور کولر , شکستگی و خرابی زیرآب کولر , انسداد پمپ آب کولر , گرفتگی شیلنگ پمپ و لوله های سقفی کولر , گیرپاژ کردن پمپ آب کولر و  کثیف بودن کف کولر را میتوان علت کار نکردن پمپ کولر آبی دانست .  در برخی موارد با وجود اینکه پمپ کار میکند و صدا میدهد اما زور کافی برای پمپاژ کردن آب ندارد.

یکی از عللی که کولر آبی روشن به اندازه کافی خنک نمیکند یا مانند روزهای قبل باد سرد نمیزند, میتواند از کار افتادن یا کارکرد ناقص پمپ آب کولر باشد. در صورت وصل بودن برق پمپ و عدم وجود مشکل در کلید کولر میتوانید موارد زیر را برای سرویس و تعمیر پمپ کولر آزمایش کنید. در برخی مواقع وجود آشغال در سر راه پمپاژ در قسمت تحتانی پمپ آب یا حتی در شلنگ های مسیر پمپ آب کولر از دلایل چنین اتفاقی است که میتوان با تمیز کردن و زودن خرده پوشال یا دیگر ذرات این موانع را از سر راه برداشت.

بعضا پمپ کولر را که روشن میکنیم صدا میدهد, اما پمپاژ نکرده و زور کافی ندارد, روغن کاری بیخ شفت پمپ آب کولر و چرخاندن آن با دست برای چندین بار ممکن است موجب راه اندازی و تعمیر پمپ آب کولر شود.

گرفتگی پروانه واترپمپ کولر نیز از مواردی است که بایستی در هنگام سرویس کولر تمیزکاری شود.

عدم وجود آب به اندازه لازم در کفی کولر پمپ کولر که باعث تولید صدایی گوشخراش نیز میشود از علل خنک نشدن محیط است. نتشتی و سوراخ شدن کفی کولر از عوامل کاهش میزان آب لازم برای پمپاژ اب توسط پمپ آب کولر است.

تعمیر پمپ کولر آبی ارزش ریالی ندارد, اما اگر خود شخصا وقت و حوصله کافی برای تعمیر پمپ آب کولر داشتید, شاید بتوانید با باز کردن تمامی قطعات آن که به چند آچار و ابزار ساده احتیاج دارد, رسوبات احتمالی را زدوده و با یک روغن کاری در صورت سالم بودن آرمچیر پمپ آنرا راحت تعمیر کنید. در 80 درصد پمپ هایی که ما فکر میکنیم سوخته و کار نمیکنند, موتور پمپها سالم بوده و فقط به خاطر رطوبت و زنگ زدگی موتور کوچک قادر به چرخاندن شفت پمپ آب کولر نیست.

نحوه روغن کاری پمپ آب کولر

در زمان راه اندازی و سرویس کولر آبی معمولا , پمپ کولر آبی فقط تست و راه اندازی میشوند و هیچ سرویس کاری پمپ آب کولر را روغن کاری نمیکند , چرا که یا از این مساله اطلاع ندارند و یا به دلیل وقت گیر بودن آن و تنبلی از آن صرفنظر میکنند.

برای روغن کاری پمپ کولر , ابتدا پمپ کولر را جدا کرد و سپس با باز کردن قاب و پروانه آن به نقطه اتصال شفت پمپ به سیم پیچ آن در حد چند قطره روغن 30 یا 40 میریزیم. همین چند قطره روغن باعث افزایش طول عمر پمپ کولر تا حداقل یک سال میگردد.

نحوه نصب پمپ کولر آبی

نحوه نصب پمپ اب کولر ابی بعد از جدا کردن پمپ قبلی از سرسیم های آن و قرار دادن پمپ نو در گوشه ای از کف کولر که به شلنگ متصل به لوله سقفی نزدیک است, با قرار دادن پمپ کولر در سبد و اصتال شلنگ با استفاده از اتصال پلاستیکی و با وصل کردن دو سر سیم نول و فاز خروجی از ترمینال کولر انجام میشود. معمولا سیم های مختص پمپ نازک تر از سیم های مخصوص موتور کولر هستند.

اگر سیم کشی برای پمپ کولر موجود نبود, با توجه به نقشه درج شده روی ترمینال و با توجه به سیم کشی برق کولر انجام شود.

پمپ کولر کف کولر قرار گرفته و آب موجود در کفی کولر را با خروجی شلنگی که روی آن نصب است به سمت لوله سقفی و اتصالات توزیع کننده آب کولر پمپاژ میکند . قطر این شلنک پلاستیکی معمولا  شلنگ تراز سایز 10 یا دوازده میلیمتر میباشد . برای جلوگیری از خم شدگی شلنگ خروجی از پمپ بهتر است که چپقی پلاستیکی آن نیز وصل شود.

برخی از انواع پمپ کولر دارای سبد سرخود بوده و در صورتیکه سبد نداشته باشند بایستی که در یک سبد مخصوص پلاستیکی قرار گرفته تا از ورود خرده های پوشال به شفت پمپ جلوگیری کنند.

هنگام روشن کردن کلید پمپ کولر, صدای کارکرد آن به صورت بسیار ملایم امده و یک لرزشی هم روی پمپ احساس میکنید , و در زمانی که پمپ گیرپاژ کرده باشد این صدا ایجاد نمیشود . در برخی از پمپهای کولر حتی ممکن است پمپ کار کند اما قدرت آن به اندازه ای کاهش پیدا کرده که نمیتواند آب را به درستی پمپاژ کند و بایستی یک پمپ سالم به جای آن نصب شود.

انواع پمپ آب کولر

پمپ های کولر معمولا پمپ های کوچک کفکشی هستند که ورودی آن از سطح و خروجی آن از طریق یک لوله توسط یک موتور یا آرمیچیر کوچک از طریق پروانه پمپ انجام میشود.

البته بعضا پمپ هایی هم وارد بازار شده که با استفاده از نیروی تسمه آب را پمپاژ میکند اما به دلیل راندمان پایین و فشار به موتور و تسمه خیلی مورد استقبال قرار نگرفته اند.

بهترین پمپ آب کولر پمپ های ایرانی موتوژن و الکتروژن هستند. البته برندهای دیگر نظیر دمنده , شیراز , ساحل , نسیم , خزر , جوی واتر در بازار به فروش میرسند.

 

 


Log out of this account

Leave a Reply

Call Now Button