روش لوله کشی ساختمان
معرفی اجراهای متفاوت و روش لوله کشی ساختمان , آب , فاضلاب و شوفاژ آشنایی با جدیدترین سیستم لوله کشی ساختمان و تاسیسات مکانیکی معرفی آخرین ترفند لوله کشی ساختمان و بکارگیری روشهای لوله کشی
همگام با گسترش شهرنشینی , مهندسین به ابداع چند روش لوله کشی ساختمان روی آورده که به بهترین و کم هزینه ترین شکل ممکن , آب این مایع حیات را به مقاصد خود یعنی آپارتمانها با حفظ شرایط بهداشتی و فشار مناسب برساند .
در عین حال فاضلابهایی که حاصل استفاده های انسان از آب و دفع فضولات است , به نحوی بایستی به سمت چاه و فاضلاب شهری هدایت شوند که هرگونه گرفتگی , بوی بد و ورود حشرات و سایر مشکلات فاضلاب کشی در ساختمان بوجود نیاید .
لوله کشی گرمایشی نیز در چند دهه اخیر به یکی از پارامترهای رفاهی تبدیل شده است که آن هم دارای موازین و استانداردهای خاص خود است .
از لحاظ اجرای لوله کشی آب , فاضلاب , شوفاژ , گاز و سایر سیستمهای حرارتی برودتی تحت عنوان لوله کشی ساختمانی و تاسیسات مکانیکی ساختمان هستند , اما به لحاظ اجرایی تفاوتهای فاحشی , هم از بعد اجرایی و هم از نظر استاندارهای منحصر بفرد , پیروی میکنند .
چند روش لوله کشی آب ساختمان
توزیع متناسب آب سرد و گرم از مبدا به سمت مصرف کننده ها , هدف نهایی لوله کشی آب ساختمان است . کنتور آب شهری , مخزن آب و پمپ آب ساختمان مبدا آبرسانی به سمت مقاصد مصرف آب , یعنی موتورخانه شوفاژ , پکیج شوفاژ , آبگرمکن , شیرالات سرد و گرم و دیگر مصارف جانبی آبرسانی شهری میباشد .
2 روش لوله کشی ساختمان در فاضلاب
لوله کشی فاضلاب برای هدایت فاضلاب به سمت چاه یا اگو شهری اجرا میشود . هدایت آب و مواد جامد به سمت چاه معمولا با کمک گرفتن از جاذبه زمین و شیب بندی در لوله کشی فاضلاب اجرا میشود . سایز لوله های فاضلاب از لوله های آب خیلی قطورتر بوده و به همین دلیل سایزبندی مناسب در هر دو روش لوله کشی ساختمان بسیار مهم تلقی میشود .
لوله کشی فاضلاب به دو روش لوله کشی زیرسقفی و لوله کشی در کف طراحی و اجرا میشود . لوله کشی زیرسقفی یک روش مدرن بوده و معمولا در سازه های اجرا میشود که دارای سقف کاذب بوده و بخاطر محدودیت در کف سازی و جلوگیری از بالا آمدن کف و به تبع آن کاهش ارتفاع تمام شده آپارتمان , ما ناچار به لوله کشی از زیر سقفهای معمولا بتونی میشویم .
مزیت لوله کشی زیرسقفی این است که در صورت نشتی از کفشور وسیفونهای فاضلاب , امکان تعمیرات از زیرسقف میسر بوده و ما مجبور به جمع کردن کف سرویس بهداشتی یا آشپزخانه ( برای تعمیرات احتمالی) نیستیم .
2 روش برای لوله کشی شوفاژ