لوله کشی آب آپارتمان

لوله کشی آب آپارتمان

اجرا و تعمیرات لوله کشی آب آپارتمان 09129242783 شبانه روزی

اجرا و تعمیرات لوله کشی آب گاز شوفاژ و فاضلاب

نصب و سرویس شوفاژخانه پکیج و کولر

نصب وتعمیر شیرالات و لوازم بهداشتی

لوله کشی آب آپارتمان  از جمله مسائلی است که در عرصه امکانات رفاهی مطرح می شود ، به گذشت زمان انسان ها برای این که آب (که جزء جدایی ناپذیر زندگی انسان است ) را همیشه در دسترس خود داشته باشند ، اقدام به انجام لوله کشی ساختمان کردند.

عایق کاری و نصب ایزوگام باید پس از اتمام لوله کشی ساختمان صورت گیرد.

قیمت لوله کشی آب آپارتمان
لوله کشی آب آپارتمان

لوله کشی آب و فاضلاب در ساختمان اگرچه شاید در نگاه اول شبیه به هم به نظر برسند ، اما از نظر اجرا و کاربرد کاملا متفاوت بوده و محاسبات و فرضیاتی کاملا مجزا دارند. نکته ی مهم در لوله کشی ساختمان ، انجام آن به صورت اصولی است.

استاندارد لوله کشی آب آپارتمان

اگرچه امروزه استاندارد های زیادی برای لوله کشی در نظر گرفته شده است که البته هر کدام از آن ها ، معیارهای خاصی را برای لوله کشی برمی شمارد ، با این حال ، این استاندارد ها با هم تفاوت دارند .

مثلا هر کشور بسته به سرعت مجازی که برای آب در لوله در نظر می گیرد ، یک سری اعداد و استانداردهای خاصی را برای لوله کشی معرفی می کند.

مزایای انجام لوله کشی به صورت اصولی و استاندارد

تجربه همواره گواه بر این مدعا بوده است که رعایت استانداردها و قوانین لوله کشی ، مزایا و فواید متعددی دارد که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد :

الف ) رعایت ایمنی در لوله ها ( در لوله کشی صحیح اثرات سرعت آب و حرکت فاضلاب در لوله ها کنترل می گردد.)

ب ) بهینه سازی و صرفه جویی اقتصادی در امر لوله کشی

ج ) استفاده بهینه از تاسیسات و تجهیزات مربوط به لوله کشی ساختمان

د ) جلوگیری از دوباره کاری و اشتباهات به علت جلویگیر از اعمال سلیقه شخصی با توجه به موارد بالا ، لوله کشی آب و فاضلاب بر اصول و قوانینی کاملا علمی تکیه می کنند .

وجه مشترک این قوانین این است که بر طبق این قوانین ، می بایست نکات بهداشتی در اولویت انجام لوله کشی آب و یا فاضلاب قرار گیرد . بر این اساس ، می بایست توجه داشت که مثلا اولا لوله ها از کجا عبور کنند که احتمال آسیب دیدن لوله ها کم شود.( مثلا از خاک ها و محل هایی که احتمال خوردگی دارد حتی الامکان عبور نکنند) .

ثانیا این که مثلا لوله های فاضلاب باید قدری پایین تر از لوله های آب باشند . (برای این که اگر لوله فاضلاب بالاتر باشند احتمال مخلوط شدن در صورت نشت لوله ها وجود دارد.) به علاوه در لوله آب باید فشار لازم و مورد نیاز اهالی منطقه را تامین نماییم .

قوانین لوله کشی

اما در لوله کشی فاضلاب باید این نکته رعایت شود که سرعت فاضلاب آن قدر کم نباشد که گیر کردن فاضلاب در لوله باعث شود که لوله کلا بند شود. مجموعه همه این ها ، استانداردهایی را برای لوله کشی آب و فاضلاب تشکیل می دهند.

نکاتی برای انجام اصولی لوله کشی ساختمان

الف ) در ساختمان های مسکونی یا اداری ، باید فشار حداقلی برای ساکنین تامین گردد ، در غیر این صورت ، لوله کشی آب کارایی خود را از دست خواهد داد. برای تامین فشار در ساختمان های بلند ، می توان از پمپ استفاده کرد.

ب ) در نصب تجهیزات بهداشتی مثل دستگاه های گرمایشی که از آب استفاده می کنند یا خود آبگرمکن ها ، این نکته را از قلم نینداخت که حتما و حتما انبساط آب در اثر گرما باعث آسیب رسیدن به تجهیزات نشود.

ج ) یکی از نکاتی که به شدت در لوله کشی مهم است ، خوردگی لوله ها می باشد . متاسفانه استفاده از لوله های قدیمی آهنی باعث می شود که خوردگی در لوله های آهنی بیش تر رخ دهد. این خوردگی ها ، در صورتی که در طول زمان ادامه یابد ، می تواند مشکلاتی جدی ایجاد کند ( مثل ریزش سقف !) لذا حتی الامکان می بایست از لوله های پلیمری استاندارد استفاده شود.

د ) یکی از نکات بسیار مهم دیگر شیب بندی لوله هاست .

مقررات لوله کشی

این مورد بیش تر در مورد لوله های فاضلاب مطرح می شود ، اما در مورد لوله های آب نیز صادق است . به طور کلی وقتی در یک شبکه می خواهیم ، آب را توزیع کنیم ، محلی که منبع یا مخزن قرار دارد باید بالاتر از محلی باشد که آب نهایتا به آن می رسد . لذا همه ی لوله ها به همین دلیل یک شیب در دل خود دارد.

در مورد لوله های فاضلاب هم حتما می بایست این شیب رعایت شود، چرا که این شیب باعث می شود , که احتمال گرفتگی لوله فاضلاب به حداقل برسد .

اما از طرفی کلا شیب لوله ها نباید از حد خاصی بیش تر شود ، چرا که اگر این شیب زیاد باشد ، سرعت آب در لوله بسیار بالا رفته و در مکان هایی که خم داریم ، به شبکه ضربه وارد می شود ! این ضربه ها در محل اتصالات شبکه در طول زمان می تواند آسیب های جدی به شبکه وارد نماید.

اصول لوله کشی آب آپارتمان

ه ) مسئله نشت لوله ها ، همواره نکته بسیار مهمی بوده است . لذا باید در تامین بهترین کیفیت لوله ها و اتصالات به صورت جدی کوشش شود ، چرا که اگر بهترین کیفیت لوله تهیه شود ، شاید در ابتدا هزینه ها بیش تر باشد ، اما از مشکلات آتی نشت جلوگیری می کند . لازم به ذکر است ، در دوران بهره برداری ساختمان ، یک مشکل نشتی لوله کشی می تواند هزینه گزافی را تحمیل کند !

و ) در لوله های فاضلاب ، استفاده حرفه ای از سیفون ها نباید فراموش شود ، سیفون علاوه بر این که از بوی بد فاضلاب جلوگیری می کند ، باعث می شود که حشرات موذی مانند سوسک به سادگی نتوانند از چاه فاضلاب بیرون بیایند. لذا استفاده از سیفون در کلیه چاه های فاضلاب ضروری به نظر می رسد . علاوه بر این در مورد سیفون ها باید توجه داشت برای کارایی بیش تر ، باید حتما سیفون ها به صورت اصولی اجرا شوند ، یعنی قوس سیفون به میزان استاندارد خود باشد.

ز ) مشکلی دیگر که متاسفانه در لوله کشی های غیراصولی به وفور مشاهده می گردد ، مشکل جریان معکوس فاضلاب است ، به طوری که در این مورد ها ، فاضلاب در خلاف جهتی که می بایست حرکت کرده و عملکرد لوله ها به کل مختل می شود .

ترفندهای لوله کشی ساختمان

برای همین این مورد در اجرای فاضلاب تاکید می شود که در هنگام لوله کشی ، حتما و حتما به کمک وسایلی مانند شیلنگ تراز ، شیب دار بودن لوله فاضلاب کنترل شود.

ح ) از لحاظ قرار گیری لوله ها در سطح زمین نباید فراموش شود که لوله کشی نه آن قدر سطحی باشد که در یک کندن گودال معمولی یا عبور ماشین های سنگین مثل کامیون ها احتمال آسیب دیدن لوله ها باشد ، و نه آن قدر عمیق که فشار خاک زیادی به لوله ها وارد شود و یا دسترسی به لوله ها برای تعمیر و نگهداری غیر ممکن گردد.

لوله ها و ابعاد و سایز آن ها

لوله ها معمولا در شاخه های ۶ متری در بازار موجود هستند . اگر شما در زمینه لوله کشی آب ساختمان فعالیت می کنید ، حتما می دانید که برای هر لوله یک عدد به کار می برند, رمثلا می گویند فلان لوله ۴ است و دیگری سایز ۶ می باشد.

داستان این ابعاد لوله ها این است که لوله ها بر اساس قطر آن ها بر حسب اینچ طبقه بندی می شوند :

مثلا لوله ۴ یعنی قطر آن چهار اینچ است . ( هر اینچ می شود تقریبا ۲٫۵ سانتی متر) حالا شاید این سوال برای شما پیش بیاید که مثلا این چهار اینچ قطر داخلی لوله است یا خارجی آن ؟

در پاسخ باید بگوییم اگر قطر لوله کم تر از ۱۲ اینچ یعنی ۳۰ سانتی متر باشد ، قطری که از آن نام برده می شود ، قطر داخلی لوله است ( یعنی مثلا لوله ۵ اینچ ، قطر داخلی آن ۵ اینچ است.) اما اگر قطر آن بیش از ۱۲ اینچ باشد این قطر همان قطر خارجی است.


Call Now Button